Мат Фрейзър: Най -подходящият на Земята

Те заявяват, че третият път е очарованието.

Мат Фрейзър влезе в миналогодишните мачове на CrossFit с целта на последното деклариране на титлата, но отново дойде на второ – отново. Тази година той победи познати противници, както и последно спечели титлата „Fittest on Earth“, която го избяга.

Стоейки на 5’6 ”, както и с тегло 185 килограма, 26-годишният Фрейзър има умение да вдига изключително тежки неща изключително бързо. Фрейзър в крайна сметка беше включен с конкурентно повдигане на тежестта във високата институция в Колчестър, както и отиде в Олимпийския тренировъчен център в Колорадо Спрингс, Колорада, в продължение на две години след завършването си. Въпреки това на 19 години той е получил нараняване на гърба от претрениране. След операцията той се завърна във Върмонт, както и се предполага, че живот като това, което обяснява като „обикновена Джейн“.

Докато е в Университета на Върмонт, той беше запознат с един от най -бързо развиващите се модели на физическа фитнес в Америка, CrossFit, програма за тренировка, както и годишни серии от състезания, включително всички видове асансьори, както и сърдечно -съдови тестове за издръжливост. Програмата CrossFit вече има повече от 12 000 асоциирани фитнес центъра по целия свят.

Фрейзър влезе в миналогодишните световни първенства с някои сериозни пълномощия: само осем месеца след като започна тренировките си по CrossFit, Фрейзър спечели район в Североизточните региона на 2013 г. Спазването на годината той влезе в мачовете през 2014 г. като новобранец, както и постави второ място зад четирикратния шампион Rich Froning.

Фрейзър влезе в Игрите през 2015 г. като предпочитан да успее да се размине (който се пенсионира тази година), както и застрахователното искане за титлата на Fittest на Земята. Въпреки това CrossFit подчертава непредсказуемото, както и на Игрите, Фрейзър беше изправен пред две трудности, които експлоатираха слабостите му, включително „прасето“.

Той също беше нужен, за да общо адски серия от спринтове, препятствия, както и елени на въжета, които го използваха. След четири дни състезание в 13 събития, Фрейзър завърши само 36 точки зад шампиона Бен Смит. Докато се върна във Вермонт 90 000 долара по -богат, Фрейзър все още не беше доволен.

„Това обясни дупка в моята игра, нещо, в което не бях страхотен“, казва той. Подготовката за състезания по CrossFit е толкова психическа трудност, колкото физическа – и това е, което му харесва. „Всеки ден е постоянна битка за откриване на моята слабост, както и да ги оправя“, казва той. „Това е като шахматен мач, постоянен акт на балансиране на движения, както и модалности.“

Тази година игрите се оказаха различни. В откриващите събития Фрейзър натрупа зашеметяваща преднина, като завърши 197 точки пред финиширащия на второ място Бен Смит, който спечели мачовете миналата година. Фрейзър записа седем събития от второ място, както и един финал на първо място.

В интервю за CrossFit.com той обясни новата си цел:

“Продължавайте да го печелите”, каза той.

Leave a Reply

Your email address will not be published.