МОК обявява преминаването на члена Алекс Гилади

Световният олимпийски комитет разкри преминаването на Алекс Гилади, който за първи път в крайна сметка беше включен с олимпийското движение като телевизионен водещ за NBC, както и чиято връзка с Игрите първо първо Започва през 1968 г. като телевизионен коментатор.

Gilady е ръководител на спорта (1975), Специални операции (1977), вицепрезидент (1981-1996), както и старши вицепрезидент на NBC Sports. Приносът му към Олимпийското излъчване беше признат от МОК с посещението му през 1984 г. по радиото, както и за телевизионно обезщетение (в което той остава до 2015 г.), както и 10 години по -късно с избора си като член на МОК.

Свързани истории

Фил Андрюс: Бъдещето на събитията за фехтовка на САЩ

Анализ: IOC играе игра за забавяне за 2030 г. Водещ зимни игри

Джон Фара кръсти американския биатлон директор за развитие на спорта

Финансови стрес за бъдещите игри Фокусът на срещите на МОК

Кметът на Sapporo отменя IOC удовлетворяващ за обсъждане на олимпийската оферта през 2030 г.

“Днес олимпийското движение загуби гигант”, каза NBC Sports. „Алекс Гилади, нашият добър приятел, както и сътрудник на повече от 40 години, беше водеща светлина за нашите спортове на NBC, както и за отбори на олимпийските игри с 15 мача. Приносът му беше неизмерим. Ще ни липсва Неговата мъдрост, топлина, както и винаги оптимистичен дух. ”

Олимпийският флаг ще бъде летен на полу-мачта в Олимпийския дом в Лозана за три дни.

„С преминаването на Алекс Гилади губим пионер на съвременното олимпийско движение, особено по отношение на излъчването, но също и далеч отвъд това“, заяви президентът на МОК Томас Бах. „Всички оценихме неговия отворен герой, както и неговия откровен метод да говорим, дори ако не винаги сме съгласни, тъй като с Алекс винаги разбрахме, че той говори от сърце. Той винаги е бил автентичен човек. В Алекс загубих скъп добър приятел, който посъветва, повлия и ме подкрепяше в много отношения. Всъщност Алекс ме убеди през 1996 г. да се кандидатирам за място в изпълнителния съвет за първи път. Оттогава той винаги е бил до моя страна. Преди всичко той беше отличен човек, както и прекрасен приятел. ”

Gilady was just recently vice-chair of the IOC Coordination compensation for the 2020 Olympic games in Tokyo 2020. He was likewise on the compensation for the previous four Olympic games – Athens 2004, Beijing 2008, London 2012 as well as Rio 2016— as well Както вече беше част от обезщетението за Париж 2024 г. Той също беше член на други комисионни на МОК, а именно световни отношения (2014-2015), обществените въпроси, както и социалното развитие със спорта (2015-2022), както и комуникациите (2015 -2022).

Споделя това:
Twitter
Facebook
Печат
LinkedIn
Reddit
електронна поща

Leave a Reply

Your email address will not be published.