10 начина за преразглеждане по -добре

с изпити точно зад ъгъла, студентите обикновено се чудят как да се преразгледат ефективно за изпитите. Разгледахме изследванията, за да открием как студентите могат да подобрят паметта, настроението и концентрацията си. Ето 10 основни идеи, които са най -добрите начини за преразглеждане.

Книга, която изучава с мозъка на ума на студентския семинар

Закусвам

Над 60% от тийнейджърските деца и 70% от тийнейджърките редовно прескачат закуската. Яденето на закуска, особено зърнените култури, богати на сложни въглехидрати, помага за подобряване на вашата концентрация и памет в хода на сутринта. Яденето на закуска ще помогне за улесняване на тяхната сутрешна ревизионна сесия.

Не слушайте музика

Така че музиката може да подобри мотивацията (затова хората слушат музика на бягащата пътека във фитнеса) и тя може да подобри настроението (слушането на вашата много обичана песен обикновено кара хората да се усмихват). Но помага ли да слушате музика, докато се преразглежда? Проучванията показват, че хората, които преразглеждат слушането на музика, си припомнят по -малко от тези, които се преразглеждат в тиха среда.

Музиката без текстове е по -добра от музиката с текстове (независимо дали харесвате текстовете или не). Показано е, че това отрицателно въздействие на музиката върху паметта оказва много по -голямо влияние върху интровертите, отколкото екстровертите.

Направете минали документи и космически учебни сесии

„Това, което прави страхотния доклад за преподаване“, от Trust Sutton Trust, подчертава как вършенето на минали документи и разпространението на ревизия са ефективни методи за подпомагане на обучението. Те също така подчертават как някои популярни стратегии, като например подчертаване на решаващи пасажи, за да ги запомните и преразглеждат преразглеждане в една дълга сесия, не са особено полезни. За много по -задълбочен преглед на методите, които помагат за улесняване на паметта по време на ревизия, смятаме, че този блог от @HuntingEnglish и този от @Turnfordblog са отлични.

Поставете телефоните

Излизането на телефона си и поглед, дори и да не го използвате, може да ви направи 20% по -лошо, отколкото ако сте поставили телефона си. Това е констатацията на проучване, което установи, че „самото присъствие на мобилен телефон може да бъде достатъчно разсейващо, за да доведе до намалено внимание и дефицит в изпълнението на задачите, особено за задачи с по-големи внимателни и познавателни изисквания“. Отражението не може да бъде по -ясно; извън полезрението наистина е извън ума. Все още се нуждаете от убедително? Разгледайте нашия блог по 6 причини, за да оставите телефона си.

Пийте вода редовно

Доказано е, че питейната вода спомага както за подобряване както на паметта, така и концентрацията. Ако учениците чакат, докато се почувстват жадни, нивата на концентрацията им вече са спаднали. Както и по време на преразглеждане, доказателства започват да се появяват, че питейната вода на изпитите също може да помогне на студентите да постигнат по -добри оценки.

Вземете чист въздух

Да си починете в поле или парк ще подобри концентрацията ви много повече, отколкото ако изберете разходка в оживена градска среда. Студентите от Мичиганския университет намериха своето изпълнение на скучна задача, подобрена с 20%, ако си починат естествената среда. Това е така, защото естествената среда попълва мозъка ви, докато градските изискват мозъкът ви да бъде нащрек, като допълнително източва психичните ви ресурси.

Вземете малко упражнения

Изследователи от университета в Бристол са открили, че хората се справят значително по -добре, ако работят за 45 минути по време на обяд. Освен че подобряват настроението и способността им да се справят със стресови ситуации, техните резултати за възприеманите ни нива на концентрация бяха с 21% по -високи в дни, в които те упражняват.

Води дневник

За да се посочи очевидното, времето за ревизия може да бъде много стресиращо, тъй като натискът на предстоящите изпити се увеличава. воденето на дневник е ефективен начин да помогнете за улавяне на негативни мисли. Признаването на тези негативни мисли е първата стъпка към управлението им и подобряването на мета-познанието, нещо, което Sutton зависи от акцентът като особено ефективен метод за студенти от Pupil Premium. Тук блогирахме по тази тема с много повече подробности.

Редовно време за легло

Лягане в редовно време е идеята номер 1 от Фондацията за сън. Изследванията показват, че наличието на редовно време за легло помага за когнитивното развитие и ефективността на малките деца. Изследванията на тийнейджъри и модели на сън също са установили, че тези, които не са достатъчно сън, са много по -склонни да се разболеят.

Сън 8-10 часа на нощ

Повечето хора не получават достатъчно сън, като мнозинството получават по -малко от 6¾ часа на нощ. Тийнейджърите се нуждаят от много повече от възрастните, като студентите от GCSE и шеста форма се нуждаят от до 9½ часа. Не полученото сън е свързано с намаляване на работната памет, вниманието и вземането на решения, като учениците, които често получават добър нощен сън, постигайки по -високи оценки от своите сънливи връстници.

За много повече помощ за ревизия разгледайте нашата страница Най -добрите начини за преразглеждане – където ще намерите и връзки към страхотни блогове, които ще ви помогнат да направите всичко възможно по време на изпитите.

Leave a Reply

Your email address will not be published.